Materialebeholdere (EU liste pkt. 23-26)

Kran Fabrikant Foreningen (KFAF) har september 2007 modtaget EU liste fra AT, visende hvilke forskellige typer “hejsetilbehør” som er omfattet af maskindirektivet (directive 98/37/EC) og hvilke som ikke er.
AT påpeger at “hejsetilbehør” der ikke er omfattet af maskindirektivet, ikke må CE mærkes.

Tidligere diskuteret i KFAF vedr. materialebeholdere/betonspande o.lign., har fortsat følgende praksis:
– Tilsluttende ophæng som løftekæder etc., skal efterses og kan godkendes som hidtil. (de skal være CE mærket, se listen pkt. 1-3)
– Betonspande, jordbakker, container etc. skal efterses og godkendes, hvis de findes forsvarlige. (de skal ikke være CE mærket, se listen pkt. 23-26)

Herefter er kommet nogle supplerende medlemsspørgsmål, som AT besvarer med følgende:
– Skal materialebeholdere/container/betonspande prøvebelastes ved årligt eftersyn?
AT svar:
Eftersyn skal foretages i henhold til leverandørens anvisning, men umiddelbart er der i AT regelsæt for tekniske hjælpemidler, ingen krav om belastningsprøve.
– Gælder mærkningskrav som var det CE mærkede enhed, bare uden CE mærkning?

AT svar:
Her gælder AT bekændtgørelse nr. 612 af 25 juni 2008 § 51, som foreskriver at brugsanvisning og mærkning skal give oplysninger, der gør anvendelsen sikker og sundhedsmæssig forsvarlig.

Det betyder bl.a. oplysning om fabrikat/type/årgang/max vægt af indhold og totalt.

Dette dokument med EU listen, kan evt. vedlægges certifikat, som bilag

Feb. 2009

KFAF / NCN

Bliv medlem

Få adgang til nyeste viden, regler og alle de andre fordele for medlemmer. Kranbranchen er et samarbejde mellem de største danske aktører indenfor kraner og løftetilbehør. Kontakt os for et uforpligtende møde eller læs mere her.

Nye kurser

Kranbranchen arrangerer løbende kurser med eksamen for medlemmernes servicemontører. På den måde kan du holde dig opdateret med de seneste regler på området. Find information om uddannelsestilbud og dato for næste kursus her.